Ranobo gaat nóg groener

Al van in het begin is het groene blokbodemzakje typerend voor Ranobo. Bij installaties in de supermarkt worden alle zakjes samen ook wel ‘de groene muur’ genoemd. Met dat idee gingen we in 2020 nóg een stapje verder: we lieten heel de voorgevel van ons bedrijf ombouwen tot verticale tuin.

Nieuws image

Het project gaat echter veel verder: door samen te werken met Blenders als ecologisch adviesbureau werd een groengevel ontworpen die naadloos aansluit bij de lokale flora. Door uitsluitend te kiezen voor inheemse plantsoorten draagt de muur bij tot de biodiversiteit van de streek: brem, dubbelloof, gewone eikvaren en zoveel meer. Een project waar we als Kempisch bedrijf erg fier op zijn en enkel konden verwezenlijken met de steun van de Vlaamse overheid.

Ook de andere aanplantingen rondom de gebouwen van Ranobo werden heraangelegd vanuit dezelfde optiek. Opnieuw werden hier 100% Kempische soorten gekozen qua graslanden, heide en houtkanten. Bij deze laatste werd trouwens gekozen voor noten, bessen en vruchten, die verwijzen naar wat Ranobo ten gronde is: een gedreven verdeler van noten en gedroogde vruchten.

Scroll to Top