Pijnboompitten Bio

Blokbodemzakje BIO

Hoeveelheid 125g

EAN code 5420036415985

Artikelcode 183814

Met Ranobo BIO kiezen wij en jij bewust voor biologische producten. Onze BIO-gecertificeerde producten worden met respect gekweekt en met liefde geoogst. Zo geniet je van de vertrouwde Ranobo kwaliteit en draag je mee zorg voor onze aarde.

Pijnboompitten zijn zaden van een den. Er zijn wel meer dan 100 soorten. Maar twintig hiervan worden geoogst voor consumptie. Ranobo gebruikt steeds pijnboompitten van Chinese afkomst. Deze hebben een echt uitgesproken smaak en de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Ondanks onze inspanningen om de beste kwaliteit aan een scherpe prijs te bieden, kunnen pijnboompitten best wel prijzig zijn. Dit komt door het ingewikkeld, opgelegde procédé om tot kwalitatief goede en mooie pijnboompitten te komen.
Eerst moeten de rijpe dennenappels gecollecteerd worden (afhankelijk van soort en regio tussen april en oktober) daarna dienen ze gedroogd te worden om de pitten er uit te kunnen schudden. Hieruit komt een pitje met een bast. Eens dit gekraakt en mooi opgeschoond krijg je de pitjes zoals wij ze kennen. Daarna worden ze nog eens uitgesorteerd in verschillende maten.

Pijnboompitten kan je best even roosteren voor gebruik. Doe dit bij voorkeur in de oven. Indien je ze in de pan roostert is regelmatig opschudden de tip bij uitstek (deze pitten verbranden zeer snel). Het resultaat van goed geroosterde pijnboompitten is dat de smaak enorm versterkt wordt: een volle olieachtige notensmaak met toetsen van hars.

Qua bereidingen zijn de toepassingen in pesto en rundscarpaccio het meest gekend. Daarnaast kan je met pijnboompitten ook een heerlijke crumble maken of ze vermengen in salsa’s als smaakmaker!”

Herkomst

China

Allergenen (kan sporen bevatten)

Pinda Noten Sesamzaad

Voedingswaarden

Vet50,70g

EVVerzadigd

MVOnverzadigd

Verzadigd5,30g

Eiwitten24,000g

Koolhydraten14,20g

Suiker3,80g

Toegevoegde suiker

Zetmeel

Zout0,01g

Voedingsvezels0,80g

Energiewaarde2532 kJ - 611 Kcal

Ontdek ons foodservice aanbod

Verrassend koken, het zit in de kleine dingen

Aan de slag gaan met onze producten is sowieso een goede start. Klassieke combinaties blijven superlekker. Maar soms wil je wat anders. Ontdek leuke ideeën en originele recepten.

Ranobo investeert al 25 jaar lang in de kleine dingen

Bij Ranobo gaan we met volle kracht vooruit, in hecht teamverband en met respect voor iedereen en alles rondom ons.

verhaal-image
Scroll naar boven