Amandelmeel

De laatste jaren is amandelmeel niet meer weg te denken uit de keuken. Niet alleen omdat het een glutenvrije vervanger is voor tarwemeel, ook omdat het rijk is aan gezonde vetten, vitaminen, mineralen en hoogwaardige eiwitten. Amandelmeel is bovendien koolhydraatarm (maar bevat wel veel calorieën).
Om een mooie egale kleur te krijgen worden de amandelen eerst gepeld (geblancheerd). Daarna worden ze vermalen tot een egale meelstructuur. Je kan amandelmeel bijvoorbeeld verwerken tot marsepein of macarons. Je gebak krijgt er tevens een knapperige en smeuïge smaak van.

Herkomst

Verenigde Staten

Allergenen (bevat)

noten

Allergenen (kan sporen bevatten)

pinda sesamzaad

Voedingswaarden

Vet55,80g

EVVerzadigd

MVOnverzadigd

Verzadigd3,70g

Eiwitten21,70g

Koolhydraten14,000g

Suiker3,80g

Toegevoegde suiker

Zetmeel

Zout0,01g

Voedingsvezels7,000g

Energiewaarde2728 kJ - 479 Kcal

Verrassend koken, het zit in de kleine dingen

Aan de slag gaan met onze producten is sowieso een goede start. Klassieke combinaties blijven superlekker. Maar soms wil je wat anders. Ontdek leuke ideeën en originele recepten.

Ranobo investeert al 25 jaar lang in de kleine dingen

Bij Ranobo gaan we met volle kracht vooruit, in hecht teamverband en met respect voor iedereen en alles rondom ons.

verhaal-image
Scroll to Top