FAQ

Alle antwoorden op de meestgestelde vragen, vind je hier. Nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Hebben jullie een winkel die ik kan bezoeken?

Nee, Ranobo heeft geen eigen winkel. Neem gerust contact op als je op zoek bent naar een verkooppunt in jouw regio.

Zijn noten gezond?

Het is algemeen geweten dat noten gezond zijn. Echter, elke noot is anders. Ze verschillen in voedingswaarden: zo bevatten sommige soorten meer omega-3 vetten, andere meer eiwitten en nog andere soorten bevatten dan weer anti-oxidanten. Op onze assortimentpagina vind je alle info per soort terug.

Waar komen de noten van Ranobo vandaan?

Noten worden over de hele wereld geteeld. Sommige soorten groeien in specifieke delen van de wereld (bijvoorbeeld paranoten) of hebben specifieke omstandigheden nodig voor een goeie oogst (zoals Macadamia noten), terwijl andere soorten kunnen geteeld worden in meerdere continenten, klimaten of op verschillende bodems. Op elke verpakking en op de assortimentpagina kan je het land van herkomst  van het artikel terugvinden.

Word je dik van noten?

Noten zitten boordevol onverzadigde vetten. Je lichaam heeft deze onverzadigde vetten nodig om verschillende redenen: o.a. voor je huid, bescherming van je organen, hormonenspiegel, je immuunsysteem en het functioneren van je hersenen. Zolang je noten eet met mate zal je er zeker niet van bijkomen. Eén à twee handjes noten als tussendoortje of verwerkt in een ontbijtmuesli is de ideale portie per dag.

Ik heb een klacht, wat nu?

Klantentevredenheid is onze prioriteit. Ben je niet tevreden over onze diensten? Voldoet een product niet aan je verwachtingen? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij doen meteen het mogelijke om je verder te helpen. Bewaar zeker ook de verpakking van het product zodat we alle info hebben om alles te onderzoeken. We behandelen elke klacht binnen de 48u.

Hoe bewaar ik noten het best?

Noten die niet goed worden bewaard, kunnen hun voedingswaarden verliezen. Daarom is het belangrijk om ze goed te bewaren, in een plastic zak of doos, bij voorkeur luchtledig en in het donker. Een provisiekast is daarom ideaal. Op die manier kan je noten bewaren tot drie maanden na het openen. Natuurnoten bewaren het best.

Ik heb een product idee. Wat doe ik?

Bij Ranobo laten we ideeën altijd ontstaan vanuit de markt. Aarzel daarom niet wanneer je zelf een idee hebt om het met ons te delen. Neem contact op via de contactpagina .

Met welke foodbloggers en fotografen werkt Ranobo samen?

Naast onze eigen recepten en beelden, werken we nauw samen met enkele foodbloggers en fotografen zoals o.a. Geregeld Goesting, The Hungry Heart, Anke Berckmans photography en Barbara Vanhulle Film & video.

Interesse om ook met ons samen te werken? Neem dan zeker contact op, dan bekijken we de mogelijkheden.

Scroll naar boven