Wat is wasabi?

Met de opkomst van sushirestaurants en de  toenemende populariteit van de Japanse keuken is wasabi geen onbekende smaak meer voor velen.
Maar wat is dat groene goedje?

Nieuws image

Wasabi zoals wij het kennen wordt gemaakt van de Wasabia japonica. Qua uiterlijk lijkt deze plant op de mierikswortel. Wasabi wordt gemaakt van één welbepaald deel van de wortel, namelijk de rizoom, de wortelstam. Deze is grosso modo 3 cm dik en groeit onder de grond.

Voordat wasabi haar intrede deed in de Japanse keuken werd het gebruikt als medicijn. Pas vanaf 1800 wordt het teruggevonden als culinair ingrediënt, meer bepaald in vissausen. Dit omdat men er initieel vanuit ging dat wasabi gebruikt kon worden als conserveermiddel, de dominate visgeur neutraliseren en bacteriën weghouden.

De echte Wasabia japonica is een zeldzame plant en dat maakt hem ook een dure grondstof. Vandaar dat er ook veel varianten op gemaakt worden op basis van mierikswortel.

Bij Ranobo vindt je de pittige , mosterdachtige wasabi-smaak terug in het snacking aanbod bij in de raviola wasabi en de raviola wasabi rood. Dit zijn geroosterde pinda’s omhuld met een deeglaagje waarin wasabikruiden zijn verwerkt. De rode variant is iets milder van smaak.

Daarnaast hebben we binnen het Foodservice gamma ook Pinda’s wasabi. Dit zijn geroosterde pinda’s afgekruid met wasabikruiden. Deze worden ook verwerkt in de Wasabi mix.

Scroll naar boven