
Ingrediënten
175g Ranobo amandelmeel
125g boter
100g suiker
2 eetlepels speculaaskruiden
zout
kout water
Stappenplan
- zorg voor extra koel water: zet een beker in de koeling. Verwarm je oven voor op 165°C
- Verdeel de boter in blokjes en meng met de suiker tot één massa.
- Voeg nu het Ranobo amandelmeel, de speculaaskruiden en een snuifje zout toe.
- Voeg een lepel ijskoud water toe en mix het geheel tot een consistent geheel. Laat het deeg vervolgs een paar uur rusten in de koeling.
- Rol het deel uit. Je kan het deeg in z'n geheel op een bakplaat afbakken en nadien onregelmatig breken. Of je kan gewenste vormen uisteken.
- Bak 20 tot 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Hoe dikker je speculaas, hoe langer de baktijd. Laat na het bakken de koeken afkoelen op een rooster zodat ze lekker krokant worden.
- Extra tip: bestrooi, net voor je de koeken uit de oven haalt, de speculaas met lichtgeroosterd amandelschaafsel