Notencake met hazelnoot- & amandelmeel
- Één cake = voor 8 personen. Voor 100 personen raden wij aan 12 cakes te bakken.

Ingrediënten
125g eierdooiers
175g suiker
25g invertsuiker
55g hazelnootmeel
245g amandelmeel
25g hazelnoten bruin, gehakt & geroosterd
25g pijnboompitten, gehakt & geroosterd
25g pecannoten, gehakt & geroosterd
zeste van 1/2e citroen, fijngehakt
60g gesmolten boter
40g hazelnootlikeur
100g gezeefde bloem
10g bakpoeder
45g pistaches gepeld, fijngehakt
cakevorm van 30cm lang
Stappenplan
- Klop de eidooiers op met 75g suiker en de invertsuiker en klop het eiwit op met de 100g suiker. Meng beiden.
- Spatel hier de gehakte noten en de zeste door.
- Voeg vervolgens de gezeefde bloem, het bakpoeder en het zout toe. Voeg als laatste de gesmolten boter en de hazelnootlikeur toe. Meng alles tot een homogene, luchtige massa.
- Vet de cakevorm in en vul de vorm met +/- 2 cm van het deeg. Bak het geheel af gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
- De notencake kan verder afgewerkt worden naar eigen smaak. Onze tips: sorbet van sinaasappel en van mango, crème van witte chocolade, gel van sinaasappel en notencrumble.