Promotie op portieverpakkingen voor professionals t.e.m. 30 juni: 1 gratis dispenser bij aankoop van 10 stuks.

Naar de actie.

Notencake met hazelnoot- & amandelmeel

  • Één cake = voor 8 personen. Voor 100 personen raden wij aan 12 cakes te bakken.
Recept image

Ingrediënten

125g eierdooiers

175g suiker

25g invertsuiker

55g hazelnootmeel

245g amandelmeel

25g hazelnoten bruin, gehakt & geroosterd

25g pijnboompitten, gehakt & geroosterd

25g pecannoten, gehakt & geroosterd

zeste van 1/2e citroen, fijngehakt

60g gesmolten boter

40g hazelnootlikeur

100g gezeefde bloem

10g bakpoeder

45g pistaches gepeld, fijngehakt

cakevorm van 30cm lang

Stappenplan

  1. Klop de eidooiers op met 75g suiker en de invertsuiker en klop het eiwit op met de 100g suiker. Meng beiden.
  2. Spatel hier de gehakte noten en de zeste door.
  3. Voeg vervolgens de gezeefde bloem, het bakpoeder en het zout toe. Voeg als laatste de gesmolten boter en de hazelnootlikeur toe. Meng alles tot een homogene, luchtige massa.
  4. Vet de cakevorm in en vul de vorm met +/- 2 cm van het deeg. Bak het geheel af gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
  5. De notencake kan verder afgewerkt worden naar eigen smaak. Onze tips: sorbet van sinaasappel en van mango, crème van witte chocolade, gel van sinaasappel en notencrumble.
Scroll to Top