Molse Zander met pecannoten karamel
- een recept voor 4 personen
- een recept i.s.m. het kookboek Zuiderkempens Koken

Ingrediënten
600g Molse Zanderfilet
1/4 savooikool
250g cantharellen
2 eidooiers
1 flesje blond bier (hier werd Hert van Bier4Nature gebruikt)
300g goede boter
1dl room
cayennepeper
pecannoten karamel
1 Romanesco
Stappenplan
- Blancheer de savooikool in gezouten water. Giet af en schrik in koud water. Bak kort in de pan met 100g goede boter.
- Doe de 2 eidooiers met een eetlepel water en 175 ml bier in een sauteuse. Klop op een zacht vuur of au bain-marie het geheel op tot er zich een schuimige massa vormt. Kruid af met een beetje cayennepeper en zout. Spatel er rustig 200g boter onder.
- kruid de Zanderfilet met peper en zout. Bak hem aan op de velkant in boter. Draai om en gaar zachtjes verder in de pan. Overgiet regelmatig met de gekleurde boter.
- Bak de cantharellen in een pan en kruid met peper en zout.
- Blancheer de romanesco gedurende 2 minuten in gezouten water. Spoel af met koud water.
- Verkruimel de pecannoten karamel over het bord bij het afwerken.