Is gedroogd fruit gezond?

Een handvol gedroogde abrikozen of rozijnen in de lunchbox of als tussendoortje: een goed idee of niet?

Nieuws image

Uiteraard mogen we gedroogd fruit niet verwarren met vers fruit. Maar hoe gezond is gedroogd fruit en waar moet je op letten?

Eerst en vooral kijk je best na of een product toegevoegde suikers heeft of niet. Zo hebben we bij Ranobo zowel mango natuur in assortiment als mango slices. Deze laatste zijn mierzoet en felgeel door de hoeveelheid suiker die werd toegevoegd.
Onze natuur-varianten zijn steeds op natuurlijke wijze gedroogd. Ze bevatten enkel de natuurlijke suikers die eigen zijn aan de vruchten.

De vitaminen die oorspronkelijk in het fruit vervat zitten, gaan voor het grootste deel verloren tijdens het drogen. Maar anderszijds bevat gedroogde vruchten meer mineralen dan hun verse variant en ook qua ijzer-, calcium en magnesiumgehalte moeten ze zeker niet onder doen.

Ten slotte zijn sommige gedroogde vruchten zoals gele rozijnen of abrikozen gezwaveld om hun mooie kleur te behouden. Er worden enkel toegelaten hoeveelheden sulfiet gebruikt, dus schadelijk voor de gezondheid is dit zeker niet. Wel moet je er mee opletten als je allergisch bent of gevoelig voor sulfaten.  De ongezwavelde abrikozen kan je terugvinden in ons Ranobo BIO assortiment.

Scroll naar boven