Amandelmeel als glutenvrij alternatief

Glutenintolerantie of coeliakie is geen onbekende meer als het gaat over eet- en voedingspatronen. Ook het bewust schrappen van gluten in een dieet komt steeds vaker voor.

Nieuws image

Het vinden van bereide glutenvrije producten is niet evident. Immers, in heel wat producten zijn gluten aanwezig: denk aan pizzadeeg, pasta, brood, gepaneerde artikelen, koeken, gebak, maar ook bier, ijs, vleeswaren, enz.

Je kan daarom zelf met noten of notenmelen aan de slag gaan omdat deze geen gluten bevatten. Amandelmeel is hier het populairste in. Niet alleen is het een goede tarwemeelvervanger, maar bevat het veel proteïnen, eiwitten en vitamine B en is het vet- en koolhydraatarm.

Ranobo amandelmeel bestaat uit 100% tot bloem vermalen geblancheerde amandelen. Het leent zich perfect om degen te bereiden van brood, cake, koekjes, crackers of taartenbodems. Het meel geeft wel een vochtiger beslag dan doorgaans. Dit komt doordat het meel geen gluten bevat, die normaal gezien zorgen voor de binding van je deeg. Je eindproduct zal hierdoor minder snel uitdrogen en smeuïger zijn. Indien te vochtig kan je het altijd combineren met andere gezonde meelvarianten als boekweit, rijst of haver.

Amandelmeel bewaar je best koel en luchtdicht.

Scroll naar boven