Promotie op portieverpakkingen voor professionals t.e.m. 30 juni: 1 gratis dispenser bij aankoop van 10 stuks.

Naar de actie.

Amandel-siroop taart

  • Een recept voor 6-8 personen
  • Een recept van foodblogger Hap & Tap
Recept image

Ingrediënten

3 eieren

165g fijne kristalsuiker

1 tl vanille-extract

150g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

120g amandelmeel, gezeefd

75g gesmolten, ongezouten boter

1 el fijngeraspte citroenschil

2 el amaretto of amandellikeur

40g amandelschaafsel

250ml water

220g fijne kristalsuiker

1 vanillestokje, gespleten en zaadjes eruit geschraapt

60ml amaretto of amandellikeur

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Doe de eieren, suiker en het vanille-extract in de mengkom van een keukenmachine en klop 12-15 min of tot je een bleke massa hebt die is verdriedubbeld in volume. Voeg het bakmeel, amandelmeel, de boter, citroenrasp en likeur toe en spatel voorzichtig om.
  3. Schenk het beslag in de vorm en strijk gelijkmatig uit. Strooi er het amandelschaafsel over en zet 30-35 min in de oven of tot de taart gaar is (test met een prikker). Laat volledig afkoelen in de vorm.
  4. Maak de amarettosiroop terwijl de cake afkoelt. Verwarm het water, de suiker, het vanillestokje en -zaad en de likeur in een kleine sauspan op matig vuur en roer alles goed door. Breng aan de kook en laat 10-12 min borrelen of tot de vloeistof is ingekookt. Laat de siroop iets afkoelen en verwijder het vanillestokje.
  5. Haal de taart uit de vorm en zet op een taartplateau of -schaal. Besprenkel de amandel-sirooptaart met de amarettosiroop en dien op.
Scroll to Top