Abrikozen & abrikozen bio: het verschil

Wanneer we denken aan abrikozen, zien we meteen de zacht oranje vruchten voor ons. Bij Ranobo vind je uiteraard enkel de gedroogde variant terug, zowel in het standaardassortiment als bij RanoboBIO.

Nieuws image

Het verschil tussen deze twee gedroogde heerlijkheden is met het blote oog zichtbaar: Bio Abrikozen zijn donkerder dan de niet-bio varianten. Hoe komt dat?

De donkere bio Abrikozen zijn ongezwaveld. Dat wil zeggen dat deze abrikozen niet met sulfaten werden behandeld om de originele oranje kleur van de vrucht te bewaren. Het zwavelen aan zich is niet schadelijk, gezien er slechts toegelaten hoeveelheden sulfiet worden gebruikt. Daar bio-producten zo veel mogelijk in hun pure, natuurlijke staat tot bij de consument moeten worden gebracht, gebeurt dit proces bij bio Abrikozen niet. Ongezwavelde abrikozen zijn iets minder zoet, maar blijven wel een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A goed behouden. Dit is onder andere goed nieuws voor vegetariërs en veganisten: gezien vitamine A doorgaans in dierlijke producten is terug te vinden.

Scroll naar boven